torstai 19. heinäkuuta 2018

Muutoksen tuulia tiedossa


Kuten iso osa teistä jo tietääkin, sain tällä viikolla tiedon, että olen saanut uuden työpaikan. JEI! Mitään nopeita muutoksia ei silti ole luvassa, sillä täällä tunnetusti kaikki kestää. Tässä tarkempia detaileja odotellessa ajattelin kuitenkin hiukan kertoilla teille tulevista kuvioista.

Jos ootte yhtään mun juttuja seurannut niin hehkutellut useaan otteeseen Skotlannin pikkuisia kyliä, miten ihania ja idyllisiä ja kauniita ja suloisia jne jne ihanaa ne on, ja kuinka olisi niiin upeaa asua sellaisessa. Tämän valossa voin sanoa ihan pikkuisen yllättyneeni itsekkin, kun löysin itseni hakemasta työpaikkaa Glasgowsta - mikä nyt on vaatimattomasti koko Skotlannin isoin mesta. Että miten meni niinko omasta mielestä? Puolustukseksi sanottakoon, että mulla on useampi kiinnekohta kyseiseen kylään mm. kuoron ja kavereiden kautta, joten ihan tyhjästä tämä valinta ei kuitenkaan syntynyt.

Esimerkki pienestä ja ihanasta pikkukylästä..

No entäs sitten se uusi duuni.. Koska mun työidentiteetti on hyvin pitkälle tehohoitajan ja teho-osastolla työskentely on mulle edelleen se mieluisin asia niin teholla jatketaan tälläkin kertaa. Nykyiseen osastoon verrattuna uusi teho on massiivinen. Osasto on tehon ja valvonnan kombinaatio, josta osastokartan mukaan löytyy 30 ( ! ) petipaikkaa molemmille ( 60 paikkainen osasto, jösses! ),  mutta ilmeisesti vain 20 +20 petiä on jatkuvassa käytössä. Tuntuu hurjille lukemille, tarkistelen näitä jahka pääsen oikeasti työpaikalle asti. Teho on erikoistunut verisuoni, korvanenäkurkku ja munuaispotilaisiin, mutta toimii ymmärtääkseni yleistehona. Tarkennan näitäkin jahka tosiaan pääsen tiedon alkulähteille :D Se, koska pääsen aloittamaan on vielä kovasti epäselvä. Mulla on 8 viikon irtisanomisaika ja uudelta pomolta tuli ohje odotella hetki sen kanssa, sillä haluavat ensin hoitaa paperiasioita kuntoon, missä täkäläisittäin helpostikin hetki heilahtaa. Karkealla arviolla oletan sen menevän kuitenkin jonnekin syys-lokakuun tuntumaan, joten ihan hevosen selässä ei tämän asian kanssa olla.Muutama sananen sitten siitä sairaalasta. Ja voi jee, te ette usko miten mä olen mielissäni tästä sairaalasta! Kyseessä on siis heinäkuussa 2015 avattu Queen Elizabeth University Hospital ja sepä kuulkaa onkin aikamoinen laitos. Kuvassa rastin muotoinen rakennus on siis kyseinen Ellun sairaala, aikuisten puoli ja ovaalin muotoinen rakennus siinä heti oikealla reunalla on lasten sairaala. Aikuisten puljusta löytyy kevyet 14 kerrosta ja 1109 potilas huonetta ja saman verran petejä - joo, oikeasti yksityishuoneita kaikki. Tähän sellainen todella äimistynyt emoji leuat levällään. En tiedä vielä koskeeko tämä myös tehoja. Sairaalan kampus itsessään on euroopan suurimpia ja sairaala kuuluu UK:n suurimpiin. Lienee tarpeetonta sanoa, että sairaalalta löytyy hervoton ravintola, pieniä kauppoja ja kahviloita jne tarpeellista. (Toivottavasti siellä on myös toimiva ilmastointi :D ) Tärkeämpää kuitenkin on, että sairaalaan ja sen eri rakennuksiin on koottu akuuttisairaanhoidon ja diagnostiikan sekä tutkimuksen keskeisiä elementtejä ja ideana on ollut rakentaa yksi Skotlannin edelläkävijöistä terveydenhuollon alalla. Rumahan se on kuin mikä, mutta omaa urakehitystä ajatellen kyseinen sairaala on melkoisen nappi valinta. Tästä pääsee katsomaan videota sairaalan tiloista ja kuuntelemaan ihanaa Glasgown aksenttia.. siinäpä taas opetteleminen :D

Tässä odotellessa on sitten aikaa tehdä omat kouluhommat loppuun. Käsittämätöntä miten hankalaa yhden mentoripaperin saaminen voi olla.. Pikkuhiljaa alan myös katsella uutta kotia, pakkailla liikeneviä jne jne. Heinäkuu on puolivälissä, joten katse alkaa väkisinkin hakeutua elokuussa odottavaan lomaan, jolloin tulen pitkästä aikaa Suomivisiitille - toivottavasti kelit suosii vielä silloinkin. Täällä kesä on ollut poikkeuksellisen upea, kelit on olleet lämpimimmät sitten 83 vuoteen, joten ei oo täälläkään tarvinnut juuri keleistä valittaa. 

Semmoista siis täällä tällä hetkellä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti