perjantai 10. toukokuuta 2019

Loma turinoita


Toukokuuta ihmiset! Hurjaa, että lusmusin koko huhtikuun, enkä kirjoitellut tänne sanaakaan. Kevät kuukaudet tuntuu vilistävän silmissä ja huomaan jostain syystä tämän kevään olleen mulle yllättävän väsynyttä aikaa. Onneksi elämässä on aina mukavia pieniä juttuja joita odottaa niin aikakin kulkee hieman joutuisammin.


Huhtikuun ehdottomasti odotetuin juttu oli Suomalaisen ystäväni vierailu ihan kuun lopussa. Nautin suuresti siitä, että voin hetken verran jakaa täkäläistä elämääni ystävieni kanssa ja samalla voin hetken aikaa olla itsekin vain turisti ja ihmetellä taas silmät pyöreinä Skotlannin ihmeitä. Ystävien kanssa lomailun rutiineihin kuuluu lähes poikkeuksetta myös jonkinlainen roadtrip ja näin oli myös tälläkin kertaa. On ihan loistavaa päästä tutkimaan tätä ihanaa maata parhaassa mahdollisessa seurassa.

Inverness:n jokimaisemaa

Itselle tämän kertaisen ajelun suosikki kohteisiin kuului ehdottomasti Cullodenin taistelu kenttä, jossa käytiin yksi skotit vs enkut verisimpiä ja suurimpia taisteluja. Skotit otti pahasti pataan ja melkein katosivat britannian kartalta, mutta niin vaan sinnikkäästi juuret syvällä maassa tämä pieni kansa piti pintansa ja palasi voimiinsa vuosien saatossa. Kuulostaako tutulta, tuleeko mieleen mitään muuta kansaa, joka ois kokenut samaa... ;)Outlander fanien "magic spot" :D

Pienen matkan päässä taistelukentästä on myös käymisen arvoinen historiallinen paikka nimeltään Clava Cairns, jonka kivet jaksavat hämmästyttää näin pientä kulkijaa. Upeaa, että jotain oikeasti tuhansia vuosia vanhaa on säilynyt näihin päiviin asti. Mielikuvitus suorastaan villiintyi miettiessä kivien alkuperäisiä pystyttäjiä ja heidän tarinaansa.


Pitihän sitä koittaa jos kävis tuuri ;)

Luonnollisesti ajelulla metsästettiin myös kauniita maisemia ja niitä parhaista parhaita karvalehmiä, onneksi kummankin asian suhteen kävi tuuri ja molempia oli tarjolla tämän kerran tarpeiksi. Glasgow on sen verran isompi kylä, että ystävän vierailun myötä tuli käytyä ja nähtyä paikkoja, joissa en vielä ole muuten kerennyt käymään. Täältä löytyy useampia ihania isoja puistoja ja mielenkiintoisia museoita, joihin ei todellakaan ehditty - mutta pieniä kuikuiluja sentään sieltä ja täältä. Jäi siis nähtävää vielä seuraavallekin kerralle ja uusille vierailijoille :)


Loman päätteeksi vietettiin pieni hetki myös Edinburghissa, ennen kuin ystäväni lensi takaisin kotiin. Hieman kierreltiin nähtävyyksiä ja poikettiin toki myös pubiin, joka sattumalta nimestään huolimatta (Dirty Dicks) osoittautui oikein viihtyisäksi ja satumaiseksi paikaksi.

Katu"taiteilija" työssään..

Rakastan näitä Skottien pieniä sisäpihoja kauniine rakennuksineen

Loma loppuu aina aikanaan ja niin tämäkin. Jälleen sain ihania muistoja vaalittavaksi uusia seikkailuja odotellessa.


Juusolla oli niin rankkaa kun oli pari päivää "yksinään" vain Siiri seuranaan.. lapsi parka :D1 kommentti: