tiistai 12. kesäkuuta 2018

Ihana arkivapaa


Dundeessa on viime viikkoina ollut ihania aurinkoisia päiviä, mutta mulla moni päivä on mennyt ohi töiden takia, kuinkas muutenkaan.

Viime viikolla olin kuitenkin arki vapaalla ja olin sopinut ystäväni kanssa citytreffit Perth:n, Dundeen naapuriin. Ja kuinka ollakkaan ilmat suosivat meitä ja minäkin pääsin viettämään oikeaa kesä päivää, vapaalla!


Citytreffien ajatus syntyi kun kaverin kanssa juteltiin kerran, miten mukavaa on käydä uusissa paikoissa ja nähdä Skotlantia hieman enemmän. Ja vaikka yksinkin on ihan kiva mennä ja nähdä niin jaettu kokemus on kuitenkin aina jotenkin isompi juttu ja kukapa nyt ei haluaisi viettää päivää hyvässä seurassa :)

Niimpä siis otettiin molemmat tahoiltamme suunnaksi Perth, tuo pieni mutta varsin suloinen kylä. Perth on samaan tapaan kuin Dundeekin Tay-joen varrella, mutta toisin kuin Dundeessa Perthissä joki on jo maltillisen levyinen ja joen vartta on hyödynnetty kauniisti. Niimpä mekin käppäiltiin ensin jokea "ympäri" ensi alkuun.

Joen varsi tarjosi mukavasti nähtävää, oma suosikkini oli ehdottomasti pikkuruinen hautausmaa keskellä upeaa puistoa. Oon aina tykännyt hautausmaista ja tässä maassa pienet vanhat hautausmaat on ihan mielettömiä. Historia suorastaan pursuaa joka puolelta.

Kiertämämme lenkki päättyi aivan keskustaan joten päätimme poiketa lounaalle. Ensin ajateltiin, että olisi ihana syödä ulkona koska kerrankin sää suosi, mutta keskustassa tuulen suojassa oli itseasiassa niin tukalaa että päädyimme kuitenkin sisätiloihin ottamaan hetkeksi taukoa auringosta. Eipä uskoisi ihan heti moiseen olevan täällä tarvetta :D Kolmen ruokalajin lounas 7.95 puntaa, ei hassumpi sijoitus.

Lounaan jälkeen otettiin lähempää tutustumista alueen puistoihin ja katuihin niiden välissä. Kaiken kaikkiaan tuntui että tuli mukavasti nähtyä sekä keskustan reunaa, että itse keskustaa. Taidettiin sinä päivänä se reilu 10 kilsa kävellä, joten ei ihan hukkaan mennyt sekään aika :) Koska molempien mielestä päivä oli varsin onnistunut, tullaan tänä kesänä tekemään tämä varmasti toistekin, jossain toisessa cityssä -luonnollisesti.

Hyvä seura, parempi mieli :P

1 kommentti:

  1. Oi, Perth oli mulla yhtenä vaihtoehtona viime reissulla mutta jäi vielä kumminkin välistä. Hyvältä näyttää, ehdottomasti tuollakin aion joku kerta poiketa. Aberdeen-Inverness-Applecross-Pitlochry-South Queensferry oli meidän matkareitti, road trip julkisilla kulkien. Ja voisin jo heti lähteä uudelleen! P.S. Mä rrrrakastan kanssa noita pieniä vanhoja hautausmaita, pakko päästä joka paikassa niitä tutkimaan.

    -anne-

    VastaaPoista