keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Yövuorojen jälkeinen krapula..

Monet yövuoroja tekevät tietävät sen melkolailla epämiellyttävän tunteen yövuorojen jäljiltä, kun pää on aivan sumuinen, sydän ottaa ihan omia tanssiaskeleitaan ja olo on enemmän tai vähemmän krapulainen ilman sitä normaalisti edeltävää juhlafiilistä..

Mulla tätä vuorotyön epämiellyttävää kumppania on alkanut esiintyä melkoisen paljon enemmän tänne muuton myötä. Osa syynä on varmastikin se, että Suomessa tein pääsääntöisesti pelkkää yötä, kun täällä joutuu tekemään myös sitä mulle ei niin sopivaa päivävuoroakin. Toinen syy lienee puhtaasti se, että musta alkaa tulla vanha. Enää ei suunnitella suuria ohjelmia viimeisen yön jälkeiseen nukkumispäivään, yön väleistä nyt puhumattakaan.Eilen oli jälleen sellainen ei niin riemukas herääminen yövuorojen jäljiltä. Melko usein mulla nykyään yökrapulan iskiessä menee koko päivä sisällä sohvalla lötköttäen ja toipuminen ottaa aikaa. Eilen päätin kuitenkin poiketa tavoistani ja lähdin kuin lähdinkin kävelemään kaverin ja hänen koiransa kanssa, kun hän kerran pyysi. Ilma oli mielettömän upea, sinisinen taivas ja lämmin aurinko helli meitä kävellessä ja ajoitus oli täydellinen, sillä muita ihmisiä ei juuri näkynyt. Oikein tunsi kuinka huono olo jäi sinne metsäpolkujen varrelle.Koska päivä oli niiin ihana ja sekä minä, että ystäväni ollaan suomalaisia, niin siinähän kävi melkolailla niin, että jäätelöä oli saatava. Tämä maa ei valitettavasti tunne jäätelökioski kulttuuria laisinkaan,  joten saadakseen jäätelöä on suunnattava joko kauppaan tai kahvilaan. Dundeen keskustassa on kiva jälkkärikahvila, joten suuntasimme siis sinne. Kuten kuvasta näkyy, pikkuisen lähti lapasesta, mutta kerrankos sitä, kun kerran vapaatkin alkoi.. :D

Maistui


Kahvittelun jälkeen olikin aika suunnata optikolle. Hankin hiljattain lasien rinnalle piilarit ja täällä protokollaan kuuluu ilmaiset testi piilarit sekä optikon tarkastukset ennen ja jälkeen koeajan, jotta nähdään sopiiko piilarit ja ihmiset osaa käyttää niitä ongelmitta. Joten jälkitarkastukseen suuntasin minäkin. Päätin ostaa piilarini ns. jatkuvalla kuukausimaksulla, joka kattaa kaikki piilareista koituvat kulut sekä sisältää kaikki kontrollikäynnit ja kaikki lisätarkistukset tarpeen mukaan. Isoin etu tulee siinä, että kuukausimaksu asiakkaille kaikki muut tuotteet kuten aurinkolasit tulee sitten hyvällä alennuksella. Niimpä kävelin liikkeestä ulos uuden uutukaiset liilat aurinkolasit nenälläni.Illalla sohvalla kissojen kanssa haliessa tajusin, että päivä oli ollut itseasiassa tosi mukava ja yövuorokrapula oli hävinnyt varsin helposti kaiken muun sivussa. Tänään herätessä olo oli varsin virkeä ja mieli loistava, joten pitääpä koittaa toistekin näitä hoitomuotoja. Miten te muut toivutte työputkista ja yövuorokrapulasta?

Juuso on aina valmis syliin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti