perjantai 6. syyskuuta 2019

Syystuulia


Syksy terveisiä!

Vielä on ollut lämmintä, mutta viime viikot on sataa ropsuttanut enemmän ja vähemmän koko ajan. Minullahan oli taas pieni jännitysnäytelmä täällä loman jälkeen kun huomasin yksi ilta, että sadeäänet kuuluu sisäkatossa ja kylppäriin ilmaantui uusi vesijälkikin. Kolme viikkoa otti, että sain jonkun sitä katsomaan ja siihen vielä viikko päälle ennen kuin ulkokatto paikattiin. Meinasi käydä hermon päälle, mutta kaipa se nyt on sitten kunnossa - täkäläisellä mittapuulla ainakin.


Kovasti on illat jo pimeitä

Menin ja ostin second hand shopista itselleni keittiöön ruokaryhmän. Ensimmäistä kertaa täällä Skotlannissa, minulla on keittiö, minne oikeasti voi laittaa pöydän ja tuolit. Muutaman päivän siinä niitä katselin ja totesin sitten ettei kaluston väri ollut oikeastaan lainkaan mun makuun ja teki huoneesta jotenkin ihan hirmuisen ahtaan ja ankean. Jos muistatte maalasin keittiön aiemmin ja olin niin tyytyväinen raikkaaseen ilmeeseen, joten vallan harmistuin moisesta ankeuttajasta keittiössäni. Ja siitähän se ajatus sitten lähti, ei muuta kuin pensseli käteen ja maalaamaan. En missään nimessä halunnut, että lopputulos olisi "kuin uusi" ja muutenkin kyseessä oli vähän sellainen "katsotaan mitä tulee" kokeilu, niin en edes yrittänyt hioa pintoja tms vaan reippaasti vaan roiskin maalit päälle niine hyvineen ja kappas keppana, ihan on mulle sopivan oloiset jakkarat ja pöytä. Eikä yhtään ankeuta enää :D

<
Ja ihan ite tein :D

Ekoista kerroista puheenollen; kävin tälläviikolla ekaa kertaa iltapäivä teellä ystäväni kanssa kun juhlistimme pienesti hänen synttäreitään. Afternoon Tea:han on täällä briteissä ihan juttu, kuten teen lipittäminen ylipäätään. Ideana on, että saat pöytään pannun teetä ja tarjottimen miltä löytyy niin suolaista kuin makeaa herkkupalaa. Itse kun en ole mikään niin teen ystävä otin teen sijasta kuuman kaakaon ja ystäväni joi kahvia, joten se siitä teestä, mutta idea oli hyvä. Lisäksi otimme tietysti pienen lasillisen giniä, koska miksipä ei ;) 

Iltapäivä kaakao. Alhaalla sämpylää ja voileipiä sekä juustorulla, keskellä skonsseja ja päällä sitten herkkuja. Niin ja se gini :D

Mutta niinkuin aina elämässä, jälleen kerran kivoille asioille piti saada vastapainoa vähemmän mukavista jutuista.

Oon muutaman kerran tässä asumisen aikana päästänyt kissat tuohon ulkoeteiseen ja ensimmäiselle rappuselle haistelemaan tuulia. Tähän asti kaikki on mennyt ongelmitta, joten tyhmänä en osannut edes ajatella, että moinen tuulien haistelu voisi johtaa johonkin melkoisen hirveään. Päästin taas kerran kissat käymään siinä rapulla ja kaikki meni hyvin kunnes lähdettiin takaisin sisälle.

Aiemmalta ulkoilu kokeilulta

Kissat meni edeltä ja en tiedä säikähtikö Juuso minua kun nousin rappuselta istumasta vai mitä, mutta se vähän sähähti ja ruopaisi lattiaa juoksuun lähtiessään. Siiri meni tästä jotenkin sekaisin ja hyökkäsi Juuson kimppuun ja molemmat painuivat hirveällä vauhdilla ja pyörimisellä takaisin asuntoon. Itse tietty vauhdilla perään ja olohuoneesta löysin Juuson kyljellään puolustamasta itseään kun Siiri ulvoi ja yritti käydä siihen uudelleen kiinni. Jouduin nappaamaan Siiriä hännästä kiinni, että Juuso pääsi karkuun makkariin sängyn alle. Ja nyt ne ei tuu toimeen keskenään vaan kyöräävät ja murisevat toisilleen.

Tuntuu ihan hirveältä, tämä on eka kerta mun historiassa kissojen kanssa kun käy näin. Oletettavasti siellä rappusella haisi naapurin kissat tms ja Juuson yllättävä reaktio sai Siirin puolustamaan reviiriään tms. Nyt Siiri asuu olohuoneessa ja Juuso sitten muissa huoneissa. Viime yön nukuin itse olohuoneessa, että sain Siirin lopettamaan maukumisen ( kiva että naapurit saisi nukkua). Kävin ostamassa meille nyt sellaisen Feliway Friends huonesumuttimen ja lisäksi niskaan laitettavaa valeriaanaa sisältävää liuosta, jonka pitäisi auttaa kissaa rentoutumaan stressaavissa tilanteissa. 

Kissat tuntuu olevan nyt melko rauhallisia omissa luukuissaan, vielä kun saataisiin omistajan stressikäyrä laskeutumaan. Olen luonnollisesti taas töissä koko viikonlopun (4s viikonloppu putkeen, vielä 3 viikonloppua tämän jälkeen töitä), joten kissat saavat jatkaa omissa oloissaan ensi viikkoon. Itselle on kovin vaikeaa kun jos istun toisen kansssa niin toinen itkee oven takana ja päinvastoin. Toivon todella, että aika ja nämä rauhoittavat litkut auttaa sillä en ole kummastakaan valmis luopumaan.

Että sellaista. Töiden puolesta sujuu ihan mukavasti. Töissä on ollut isoa vaihtuvuutta nyt ja huomaan, että itselläkin on vähän muurahaisia housuissa. Haluan kuitenkin odotella vielä vähän ja katsoa, josko tämä käsittämättömyyksiin mennyt Brexit touhu saisi jonkun suunnan tässä lähiaikoina, ennen kuin lähden tekemään sen isompia muutoksia omiin kuvioihini. Katsellaan niitä sitten myöhemmin ;)

Tämmöistä siis tänne, toivottavasti seuraavassa postauksessa on parempia uutisia ainakin kissojen osalta. Ihanaa syksyä kaikille!


Vielä kun kaikki oli hyvin. Toivottavasti tähän päästään vielä uudelleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti