perjantai 29. marraskuuta 2019

Varaslähtö Jouluun


Oon aina ollut Jouluihminen, isolla J:llä. Varmasti osittain siksi, että oma syntymäpäivä on niin lähellä joulua, mutta rakastan sellaista pimeän hyssyä, kynttilän valoa ja nättiä kotia.

Siiri ja joulupolo :D
Tänä vuonna sain pienen pienen varaslähdön jouluun kun Kauneimmat joululaulut pidetään tänävuonna Glasgowssa jo nyt marraskuun lopussa, huomenna lauantaina. Tapansa mukaisesti meidän kuoro on osaltaan järjestämässä tapahtumaa ja tietysti laulaa lurauttaa pari laulua kun kerrankin on tilaisuus ;) Lontoon merimieskirkko tulee ystävällisesti vetämään tilaisuuden ja tuo tullessaan pienen myymälän, josta saa suomalaisia herkkuja - joten tilaisuus on luonnollisesti hyvin houkuttava täkäläiselle suomalaisväestölle.

Kuoro kerää tilaisuudessa myös varoja kuoron toimintaan ensivuodelle järjestämällä arpajaiset. Lupasin osaltani osallistua asiaan tekemällä piparkakku talot arpajaislahjoiksi. Mutta mutta. Mun mielestä piparkakkutalot on niin nähty.. joten päätin palata vanhoille urilleni vuosien taakse ja teinkin talojen sijaan ulkohuussit :D Muistelin, että edelliskerralla mulla oli jotenkin hirvittävän hauskaa niitä tehdessä, joten en nähnyt mitään syytä miksi en tekisi niitä uudelleen. No aika oli selkeästi kullannut muistot todella tehokkaasti ja lopputulos ei kyllä ollut lähellekään sitä mitä ajattelin, epäilen vahvasti, että ensi kertaa saadaan taas odotella muutama vuosi ennen kuin päätän jälleen ryhtyä leikkiin...Pipareita leipoessa kuuntelin Jouluradiota netin kautta. Siitä tuntuu tulevan vuosi vuodelta parempi kun saman sivuston alle kasaantuu kaikentyylistä joulumusaa niin voi aina valita omaan fiilikseen sopivan musiikin. Tänä vuonna on muuten ensimmäinen joulu kun mulla on täällä asuessa sellainen koti, että on tilaa laittaa joulukuusi. Nyt kun mulla on ekaa kertaa asunto, missä on oikea keittiö ( ts mulla on ekaa kertaa keittiössä pöytä ja tuolit ), kunnollinen olohuone jne niin oon jotenkin ihan onnessani siitä, että vihdoin on joulukuu käsillä ja saan aloittaa joulun kasaamisen. 

Täällä Skotlannissa on kovin tavallista, että joulukoristeet ja esim. joulukuusi ilmaantuu jo ihan alkukuusta ihmisten koteihin ja joulua rakennetaan koko kuukauden ajan. Päätin, että tänävuonna minäkin otan tästä kaikesta ilon irti, sillä olen joulun jopa vapaalla, joten tänä jouluna kissat pääsee ihastelemaan oikeaa kuusta koristeineen kaikkineen. Nostin jo talviset kynttiläkoristeet erille viime viikonloppuna ja ensi viikolla alan pikkuhiljaa laitella joulua näkyväksi ympäri kotia. Kuusen ajattelin ostaa hyvissä ajoin, mutta en kuitenkaan ihan heti kuun alusta, sillä haluan sen olevan A) hengissä ja B) pystyssä vielä jouluna :D


(Joulukaktuskin heräsi henkiin kaikkia todennäköisyyksiä uhmaten! )Itsellä joulumieltä nostattaa myös joulukoristeiden ja musiikin lisäksi jouluun kuuluva pieni mystisyys ja salaisuudet. Yleensä salaisuudet liittyvät lahjoihin ja niiden piilotteluun. Täällä asuessa kun olen etäällä perheestä ja ei juuri ole riskiä, että he sattumalta saisivat tietää mitä olen hankkinut/ajatellut lahjaksi on lahjasalaisuudet itseltä vähän muuttaneet muotoaan kun voin avoimesti kotona virnistellä omille ideoilleni. Tänä vuonna mulla kuitenkin on pienen pieni salaisuus pidettävänä työtovereiltani (ts menen työhaastatteluun ensiviikolla, enkä halua kenenkään tietävän siitä ennen kuin tiedän lopputuloksen ) ja jostain syystä tämä pieni salaisuus on nostanut joulufiilikseni ihan eri ulottuvuuksiin. Joten näillä fiiliksillä ensi kuuhun. Toivottavasti teilläkin on mukava fiilis siirtyä joulukuuhun.


Juuson kuva, ihan vaan koska se nyt vaan on niin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti