keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Kevättä ilmassa


Hei taasen!

 Hengissä ollaan vaikka vähän lipsahti taas tämän kirjoittelun kanssa.

Vuosi lähti käyntiin yllätys yllätys hieman takkuisesti kun myrskyisät säät koettelivat pientä kotiani niin hurjasti, että nurkat alkoi antaa periksi - toisin sanoen tuttu ystävämme vesivahinko päätti tulla kylään.  Tällä kertaa olohuoneen seinään ilmaantui ihan omanlaisensa maailman kartasto ja makkarin ikkuna kokeili toimia suihkulähteenä... Tässä on kuitenkin vuosien mittaan tulleet nämä tilanteet jo melkoisen tutuksi ja niimpä tämäkin kriisi otettiin hillityn rauhallisesti lähes heti alusta pitäen haltuun ja alkoi näyttää jo melkoisen hyvältä kunnes saatiin jälleen pieni läntti aikaiseksi olohuoneeseen. Mutta nou hätä - poijjaat käyvät lisäämässä muovia välikattoon ja korjailevat ulkopuolta aina kun sää sallii ja ehtivät, kyllä tämä tästä.

Aikojen alussa maailma oli vain pari pientä saarta..

.. josta vuosituhansien (4 päivän) aikana kasvoi suuri maailma...


 Toinen tuttu alkuvuoden juttu on tietysti SukkaFinlandia, joka tuo loppiaisesta lähtien sukkamanian tännekin ja kaikki vapaa aika tuntuu menevän puikot kilkatellen. Tänävuonna tuntui tämäkin osio vähän takkuiselta, vaikka muutamia ihan kivoja sukkia tulikin tehtyä. Pitänee miettiä olisiko ensi vuonna syytä pitää välivuosi, vaikka onhan tässä koko vuosi aikaa unohtaa miten kamalaa taas olikaan :DJa edellisistä syistä johtuen maaliskuu hiipi nurkantakaa ihan yllättäen ja niimpä onkin ihana huomata kevään vihdoin olevan jo aloittelemassa puuhiaan täälläkin. Ja on kuulkaa ihan aikakin. Tämä talvi on ollut märin ja myrskyävin pitkiin aikoihin (ikään kuin tämä länsirannikko olisi muuten niin kuiva ja aurinkoinen ), joten ilolla vastaan otan lisääntyvän valon ja auringon.

Olen ollut talvilomalla tässä reilut viikon päivät ja tänään oli oikein viimeisen päälle ihana kevät keli. Aurinko paistoi, tuulta oli vain nimeksi ja niimpä otin ja lähdin vihdoin ja viimein katsomaan, miltä Glasgown yliopiston kuuluisa pylvässali livenä näyttää.  Kyseinen oppilaitos omaa kohtuu pitkän historian, perustamisvuosi taitaa olla jossain 1400 luvun puolivälissä ja rakennuksien alkuajat sijoittuu jonnekkin sinne aika samoille ajoille muutaman sadan vuoden heitolla. Joten on historiaa imeskeltäväksi ihan niin paljon kun vaan jaksaa vastaan ottaa. Ja olihan se hieno, se pylvässali siis ja koko kaksi osainen sisäpiha rakennuksineen päivineen. Melkein tunsin polttavan tarpeen ryhtyä taas opiskelemaan itsekin, joka onneksi laantui hyvin haaleaksi tarpeeksi heti seuraavalla hetkellä kun muistin, että esim Master tason opinnot omalta alalta on siinä 6-7 tonnia kaikkinensa ja tietysti kokonaan omasta pussista. Yhtäkkiä olinkin ihan tyytyäväinen omiin YAMK papereihin eikä tee yhtään mieli opiskella lisää :D


Tervetuloa..


Pylväshalli oli upea!

Näkymä pylväshallissa Hunterian museoon päin

Sisäpihalta näkymää pylväshallin takana olevalle toiselle sisäpihalleMutta itse rakennus ja läheinen Kelvingroven puisto on kyllä käymisen arvoinen. Yliopiston alueella on myös Skotlannin vanhin julkinen museo Hunterian Museum, jonne kannattaa ehdottomasti poiketa mikäli yliopistolla poikkeaa. Museo on jakautunut eri rakennuksiin aihepiirien mukaan, mutta taidegalleriaan ja yleismuseeon pääsee suoraan siitä ylen ihanasta pylvässalista. 

Pyörin lähes pari tuntia alueella kunnes selkä sanoi, että jo riittää vaeltelut. Sekin mokoma (selkä siis ) on ollut hivenen poikkiteloin tässä pidemmän aikaa. Mutta pärjäilen sen kanssa ja sitkeästi olen taas aloittanut vähän elvytellä liikuntaharrastamistakin, sillä toiveella, että joskun pääsisi taas ratsastamaankin. Katsellaan katsellaan.  Koska olin mielestäni koko päivän palkitsin itseni hyvällä lounaalla ja treffeillä Dr Dolittlen kanssa elokuvissa. Hauskanen elokuva vaikkakin hivenen juoniköyhä, mutta kerrankos sitä. 

Noi roskat ois niinko niitä krookuksia.. eli siis ei roskia vaan kukkia


Eli ei täällä mitään elämää ihmeellisempää vieläkään tapahdu, mutta sehän se on sitä parasta itseään :) Kevät kukkaset onneksi on jo heränneet joten on taas mitä ihastella ennen kuin kesä saapuu.

Palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti