keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Toukokuun turinoita

 Heippa kaikki!

Toivottavasti kevät on ollut teille myötämielinen. 

Löysin keväällä tämmöisen kivan vesiputouksen ihan kotinurkilta..


Täällä huhtikuu oli ihanan aurinkoinen ja melkoisen lämminkin. Ihanaa oli seurata, miten vihdoinkin syksyllä istutetut pionit heräsivät henkiin ja lähtivät kasvamaan. Lämpimät päivät toi esiin myös öttiäis ongelman, johon en ollut varautunut. Ihana aurinko kulmani terassilla tuntuu olevan kovasti myös hämähäkkien mieleen. Valitettavasti hämähäkit on elämäni osa-alue, jota en halua käsitellä missään muodossa, joten googlailin kissaystävällisiä keinoja hankkiutua niistä eroon tai ainakin vähentää rajusti. Netin syöverit tiesi kertoa, ettei hämähäkit ja tietyt yrtit viihdy samassa, joten suuntasin jalka suorana lähimpään isoon kasvikauppaan ja ostin sylikaupalla minttua, laventelia ja sitruunaruohoa. Nähtäväksi jää tykkääkö hämähäkit kyttyrää vai ei.

Hämähäkin karkoittimet paikallaan..

Kissat on olleet onnessaan keväisistä päivistä ja viettäneet enemmän aikaa ulkona. Olen onnellinen, että viime kesänä ja syksyn aikana laitetut näkösuojat aitoihin näyttää toimivan aika hyvin myös kissojen pitämiseen omalla pihalla. Tuntuu, että naapurienkin kissat on vihdoin hyväksyneet, että tällä pihalla on ihan omat käyttäjänsä eikä heidän vierailut ole kovin toivottavia, joten aika kivasti tämäkin asia suttaantui. Ennen kissoilla oli pääsy pihalla olevaan vajaan, kun yksi sen kulmista oli "kevyesti" lahonnut ja jättänyt tilalle mukavan aukon. Minä tietysti kevät puuhissani laitoin vajan seinille pajusta tehdyn aitakoristeen ja samalla meni kissojen kulkureitti vajaan tukkoon. Niitä hieman harmitti, mutta ajattelin, että on mukavempi näin niin ei myöskään naapurin kissat vahingossa kulkeudu vajaan eikä kellekkään tule kiusausta tehdä vajasta huussia. Tässä yksi päivä huiskin vajan seinään ja pihan takareunan aitaan uuden maalikerroksen ja kummasti sekin piristi pihan ilmettä. Hankin myös pitkään suunnittelemani pihakalusteet tuohon katetulle terassille - pakko on kyllä sanoa, että miten ne voi olla niiiin kalliita!!?? mikä ihme niissä maksaa, nyt on melkeen pakko käydä istumassa pihalla joka välissä, että voi oikeuttaa moisen hintaisten jakkaroiden hankinnan :D


                                               


pajuverkko mikä tukkii kissojen reitin vajaanOnhan ne nyt kivat vaikka maksoikin maltaita


Kevät loma toi tullessaan pitkään odotetun mahdollisuuden rempata makkari mieleiseen kuntoon. Makkarin seinää koristanut tapetti kun sattui olemaan itselle aikamoinen inhokki, vaikka ilmeisen trendikäs olikin. Niimpä ennen lomaa kävin hakemassa pari purkkia eri sävyisiä maaleja, netistä tilasin mieleisen tapetin ja kun loma alkoi niin pistin hihat heilumaan. Kyllähän se lopputulos kovin itse tehdyn näköinen on, mutta se ei haittaa mua lainkaan. Uusi makkari on nyt kyllä niin mieleinen, että käytin kokonaisen päivän ihan vaan siellä öllöttelyyn. Katsoin läppäriltä leffoja ja nunnuttelin kissojen kanssa - aika täydellinen lomapäivä.


Hirvityksen kauhistus

                                                                                 
Uusi ja kovin mieleinen                                  
Lomailijat

Seuraavana lomaa onkin sitten heinäkuussa. Täällä seurataan silmätarkkana päivittyviä korona rajoituksia monessakin suomalais kodossa. Tähän asti ulkomailta tulijat on kaikki tyynni joutuneet hotellikaranteeniin. Nyt ohjeistus on muuttunut niin että vain punaisiksi luokitelluista maista tulevat joutuu hotellikaranteeniin. Amber luokituksen maista tullevat voi karanteerata sen 10 päivää kotonaan. Suomi kuuluu tällä hetkellä Amber luokituksen maihin ja näin ollen heinäkuulle suunniteltu suomiloma on kovin epävarma. Kun lomaa on vaan se kaksi viikkoa niin siitä 10pvä karaanteenissa oloon ei jätä ihan hirveästi tilaa lomailuun suomessa. Elän kuitenkin toivossa, että Suomen luokitus muuttuu vielä tässä toukokuun aikana vihreäksi, jolloin karanteenia ei tarvitse lainkaan. Itse seuraan myös Suomen rokotus tilannetta silmä kovana, koska elättelen toivetta, että voisin tuoda äitini tänne käymään. Rokote antaa niin hyvän suojan, että sen varjolla voisi olla hyvinkin mahdollista saada äiti tänne lomalle mikäli tuo karanteeni asia vielä lutviutuu alta pois. Muutenhan täällä alkaa elämä pikkuhiljaa normalisoitua, toukokuun 17 päivän jälkeen on jopa mahdollista mennä ravinteliin tai pubiin sisälle nauttimaan juotavaa jopa kuuden eri taloudesta olevan ihmisen kera. Hämmästyttävää. Itselle kuitenkin yksi ilahduttavimpia uutisia on leffateatterien aukeminen ensi  viikolla. Aivan parhautta.Että sellaista tänne.  Pysykäähän turvassa, katsellaan taasen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti