keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

North Coast 500 eka osa

Tänään pääsin oikeen asiaan. Starttasin Nairn:sta maittavan aamiaisen jälkeen aika lailla tasan aamu kahdeksalta kohti Wickiä. Ajettavaa siis noin vajaa 200 kilsaa ja navi ystävällisesti kertoi että reipas 2.5h voi olettaa matkaan kuluvan. Ensimmäisenä kohteena oli siis Wickin pohjoispuolella sijaitsevan Castle Sinclairin rauniot sekä samalla kulmalla sijaitseva Noss Head majakka, joka on nykyään yksityis käytössä. Kauhean kiva, että raunioita pääsi katsomaan myös sisäpuolelta, tätä en osannut odottaa- joten iloinen ylläri. Parkkipaikalta linnalle on muutama sata metriä, mutta tietysti harhaannuin houkuttavalle sivupolulle.. mutta aika jees maisemat kyllä.
y Kun rauniot oli nähty, siirryin lyhyen ajomatkan verran pohjoiseen. Suuntasin ensin Duncansby Head nimiselle majakalle. Majakka itsessään ei ollut juurikaan näkemisen arvoinen, etenkin kun sekin oli vierailijoilta suljettu, mutta sieltä pääsi ulkoilureitille, jonka maisemien ääreen oisin voinut jäädä hyvinkin pitkäksi aikaa. Etsin sieltä itselleni lampaan kakka vapaan paikan ja istuin syömässä vähän pientä evästä - ihan vaan koska voin.
Seuraavana kohteena oli John o'Groats mikä markkinoi itseään tien päänä. Ja joo, eipä sieltä edemmäksi pääse kuin lautalla joka vie Orkneylle. Siellä oli mun makuun liikaa ihmisiä, joten visiitti oli hyvin pikainen ( vessa ja turistikaupasta magneetti)
Sitten olikin aika löytää tämän mantereen pohjoisin kolkka, Dunnet Head. Meriusvaa/sumua tms oli sen verran, että maisemat jäi vähän hyhmyräisiksi mutta sielläkin oli sattumalta majakka. Hämmästyttävää. :D
Tässä kohti heräsin miettimään, että jaa niiin, pitikös mun olla jossain illalla ( esim majapaikassa) ja olikos mulla joku must paikkaikin vielä listalla ja mitäs tästä olikaan matkaa.. Että seuraava siirtymä olikin sitten reipas pari tuntinen yksikaistaista tietä, mitä itseasiassa oli ihan hauska ajaa. Nopeusrajoitus näilläkin teillä on huimat 60mailia/tunti (hullua!!) ja poliisinkin kanta on, että anna takaa tulevalle tilaa! No minä hurjastelin sen ainakin 40mailia tunnissa silloin kun uskalsin, mutta niin kiire ei koskaan ole, etteikö muutaman kuvan kerkeä nappaamaan..
Viimeinen must paikka oli tietenkin Smoo Cave, Durnessin kylässä. Luonnon muovaama onkalo, joka jäänyt paljaaksi veden poistuttua muutaman kymmenen metriä merelle päin ja jäätyä sinne. Kävellen pääsee kurkkaamaan pienen osan ja veneen kanssa on mahdollista käydä vähän sisempänäkin luolissa. Olin paikalla sen verran myöhään ettei veneily ollut mahdollista, mutta mä ja veneet ei oikein tulla juttuun, joten ei haitannut. Kun sain kiivettyä tuhannet rappuset takaisin ylös parkkipaikalle alkoi olla sen oloista, että kohta tulee vettä..
Niimpä viimeinen taival majapaikkaan taittui on/off sumusateessa ja hurjassa tuulessa. Mutta pakko oli ottaa vielä viimeinen napsu auton ikkunasta, sillä laskuvesi oli imenyt lahden pohjan täysin kuiviin. Huikeeta. Tulipa pitkä postaus, anteeksi! Halusin nämä paikat talteen niin voin sitten paremmalla ajalla tehdä tarkempia postauksia jos siltä tuntuu. Nyt kyllä mielellään laittaa pään tyynyyn. Huomiseen!

1 kommentti: