keskiviikko 20. heinäkuuta 2022

Kyllä kesällä on ihanaa

 Ompas ollut ihana kesä tänävuonna.



Suomen reissulle osui ihan mielettömät kesäkelit, aurinko paistoi joka päivä ja lämmintä riitti yli omien tarpeiden. Vettä tuli vain muutamana päivänä ja silloinkin pienen hetken kerrallaan, joten haitaksi asti ei sitäkään ollut.


Tänä vuonna loma onnistui olemaan todella loma - vaikka olin Suomessa vain kaksi viikkoa, aika tuntui paljon pidemmältä. Oli ihana nähdä ystäviä ja sukulaisia ja silti pitää yllä rento lomameininki ilman kiiren tuntua tai turhaa häsläämistä. Loma huipentui mukavasti Sunrise Avenuen keikkaan ja siihen, että matkalaukku selvisi kaikista lennoista kotiin asti samaan aikaan mun kanssa. Tällä viikolla on tullut jatkuvaa uutista, miten euroopan kentät peruu lentoja hillitäkseen matkustavien ihmisten ja heidän matkatavaroidensa määrää työvoimapulasta kärsivillä kentillä. Siinäkin mielessä oma ajoitus oli oikein kohdillaan.




Erinomaisesta lomasta johtuen ja tietysti siitä, että äiti jäi tällä reissulla takaisin Suomeen, on arkeen palautuminen tällä kertaa ollut kovin hankalaa. Ensimmäisinä päivinä en oikein osannut ryhtyä kotona mihinkään ja vietinkin muutaman ylimääräisen päivän vain kissojen kanssa kotosalla. Töissä ensimmäinen viikko meni ihan ihmetellessä, mitä siellä kuuluu tehdä ja mitäs ne kaikki salasanat olikaan. Tallilla Penny katseli hivenen turpaansa pitkin, että mikäs se tämmöinen täti onkaan, mutta muisti sitten omenan ilmestyessä, että tämä olikin tämä omena täti.. 



Kuvassa erittäin tyypillinen Glasgown mainostaja, jonka duuni on siis seistä ja pitää mainoskylttiä näkyvillä. Mahtaa olla palkka mainio..


Kauppa reissulla joutui taas hetken miettimään omia ostoksiaan kun niitä suomituotteita ei sitten olekkaan hyllyssä. Mutta kyllä kassalla tuntui taas ihan kivalta olla kotona - Suomen hintataso on oikeasti aika järkyttävä. Kyllä meilläkin hinnat on menneet ylöspäin koko ajan ( esim diesel on nykyään 1.95 puntaa per litra! omg), mutta siitä huolimatta hintataso on näin yksineläjälle täällä kyllä paljon armollisempi. Ostin kesän kunniaksi kilon laatikon mansikoitakin (4 puntaa) kun kerran kotimaista on nyt hyvin tarjolla. 


Jälleen kerran erittäin tyypillinen näky keskustassa auringon paistaessa. Ihmiset kerääntyy portailla viettämään lounastaukoa tai tapaavat kavereitaan, kuuntelevat katusoittajaa yms.

Meillä on ollut nyt alkuviikon aika mukavan lämmintä ja tänään oli oikein aurinko päiväkin. Päätin vapaiden kunniaksi pitää leffa päivän ja lähdin Glasgown keskustaan elokuviin, sillä pidän keskustan teatterista eniten. Jätän auton aina kaupungin laidalle parkkiin ja otan maanalaisen keskustaan, säästän aikaa ja hermoja kun ei tarvitse ajella keskustaan. Tänään metrotunnelin tuoksu tuntui jotenkin todella kotoisalta - tunnelit tuoksuu aina vähän sellaiselle kostealle maakellarille ja jostain syystä tänään siitä tuli tosi hymyilyttävä olo. Päätin nousta yhtä asemaa aikaisemmin ja kävellä koko Buchanan streetin alhaalta ylös, koska sää kerranki suosi kääpästelyä. 


Kuva kotimatkalta kun jouduin odottelemaan tietyön valoissa

Ja olipa mukavaa. Kerrankin väkimäärä ei ahdistanut( vaikka sitä kyllä oli liikaa mun tarpeisiin), kadulla soittavat muusikon alut oli kaikki ihan kuunneltavia ja kaupoista kantautuvat saippuan ja kahvin tuoksut korosti kesäfiilistä entisestään. Oli kiva katsella kadulla kulkevia paikallisia ja sekä turisteja ja päätin itseksin elää hetken turistina ja otin muutaman kuvan tähän postaukseen laitettavaksi. Leffat oli molemmat mukavia, eivät erityisen hyviä mutta ihan sopivaa kevyttä kesäkatsottavaa ja pitkästä aikaa oli leffakarkkeina suomesta tuotuja herkkuja.

Kotona sain vihdoin aikaiseksi nyppiä vähän kesäkukka istutuksia ja teimpä pienen sovituksen aitaankin, joka toivonmukaan hillitsee Juuson jatkuvaa aidan toiselle puolelle haikailua, nähtäväksi jää. Mutta semmoista. Asiaa ei tälläkään kerralla ollut, mutta ihan vaan kesäterkkuja ajattelin lähettää. Nautitaan nyt kun voidaan, syksy on kohta täällä :D

Pysykää turvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti